La policia investiga un seguit d´intents de robatori a caixers automàtics aquest cap de setmana. Els lladres han fet servir el mateix modus operandi: bloquejar l´expenedor dels diners i així quan els usuaris els intentaven treure no en sortien. La majoria dels caixers afectats són exteriors, sense càmeres de vigilància.
Els lladres haurien actuat aquesta Setmana Santa en caixers automàtics de diferents entitats bancàries. Segons ha confirmat la policia, hi ha una investigació oberta després de diverses denúncies. El modus operandi dels lladres és el de bloquejar la sortida dels diners de l´expenedor i esperar que l´usuari que n´ha fet ús marxi per recuperar-los posteriorment. De moment la policia no té quantificada la suma de diners afectats i ha obert una investigació. Segons ha pogut saber RTVA, la majoria dels robatoris s´han comès en caixers situats a l´exterior on no hi ha càmeres de vigilància. Tot i així en algun dels casos una càmera ha pogut captar una imatge d´un home encaputxat.
Crèdit Andorrà ha confirmat que els lladres han intentat el robatori en un dels seus caixers, però que el sistema de seguretat ho ha evitat. Al seu torn, BancSabadell hauria patit una incidència en un caixer del Pas de la Casa quan una persona va intentar retirar-hi diners malametent-lo. De moment han posat l´afer en mans dels equips tècnics i de la policia per esbrinar si l´intent té relació amb aquesta onada.
MoraBanc no s´ha volgut pronunciar sobre l´afer mentre la investigació segueixi en curs. Qui no ha patit cap afectació són Vallbanc i Andbank.

El Pirineu avui