Més de 400 nens i nenes de diferents escoles de Cerdanya i Ripollès han participat aquest dimarts a la jornada de fi de festa del programa Esport Blanc Escolar a l'estació de La Molina. Enguany més de uns 2000 alumnes de 20 centres escolars de les 6 comarques de l’Alt Pirineu i Aran s'han beneficiat del programa d'esquí escolar que permet als alumnes de 3r i 4t de Primària practicar l’esquí alpí, l’esquí de fons o el surf de neu durant vuit sessions i dins l’assignatura d’Educació Física.

Des del Consell Català de l'Esport fan un balanç positiu d'aquesta edició i esperen que, de cares al curs vinent, el programa arribi a més escoles.

Durant la jornada, els alumnes han pogut gaudir d'una bon dia d'esquí i han participat en diferents curses per posar en pràctica els seus coneixements. La resta d'escoles, les del Pirineu Oriental, han fet la jornada festiva a l'estació de Baqueira Beret.

Aquest curs, un total de 245 alumnes de les escoles  de Cerdanya han participat al programa d'esquí escolar. Ho han fet les escoles Alfons I i Llums del Nord de Puigcerdà, l’escola Mare de Déu de Talló de Bellver i la Bac de Cerdanya d'Alp, a més de les escoles rurals, les primeres en formar part d’aquest projecte. Només falta implantar el programa a l’escola Vedruna de la capital ceretana, que en un principi es farà el curs vinent, perquè tots els centres de Primària de la comarca incorporin els esports de neu al seu currículum escolar.

El programa d’esquí a les escoles té l’objectiu de promocionar els esports de neu entre els joves i està impulsat pel departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport, els Consells Comarcals i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. L’activitat està subvencionada, de manera que les famílies només han de costejar el 50% del cost del material.

Parlen al vídeo: TONI REIG, DIRECTOR CONSELL CATALÀ DE L'ESPORT - JOSEP PUJOLS, REPRESENTANT TERRITORIAL ESPORT GIRONA

El Pirineu avui