Tal com estava previst al projecte, ja ha començat el procés de perforació de la muntanya on es construirà el Túnel de Tresponts. Ja fa uns dies que la piconadora ha començat a foradar la zona on hi haurà la boca nord del túnel d’1,3 quilòmetres, que evitarà el pas per la zona del congost on hi ha més despreniments de roques. De moment, aquestes perforacions es fan de forma mecànica, tot i que més endavant començaran les voladures. Tot plegat obliga a mantenir el pas alternatiu de vehicles a la C14, ja que les màquines que treballen a la zona necessiten envair la calçada i, a més, hi ha risc que amb el moviment caigui alguna petita roca. Està previst que el procés definitiu de perforació es faci simultàniament a les dues boques. Recordem que tota l’actuació durarà 3 anys i tindrà un cost de 35 milions d’euros.

El Pirineu avui