L'acord per canviar els articles de la llei de transferències impugnats pel Tribunal Constitucional podria ser una realitat aquest abril. El cònsol major d'Encamp veu factible que els comuns acceptin la proposta de l'executiu de suprimir aquesta part.
Jordi Torres ha afirmat que creu que és possible aconseguir, aviat, un acord entre el Govern i els comuns per canviar la part de la llei de transferències que el Tribunal Constitucional va considerar contrària a la carta magna. Són els elements referents a les inversions destinades a la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica, l'elaboració dels cadastres i la separativa d'aigües. "Jo crec que la voluntat del Govern, i així ho va manifestar el cap de Govern en una trobada que vam tenir amb ell, és que aquest abril estigui enllestit. Per part dels comuns farem el que sigui perquè així sigui. I si la proposta que es va fer encaixa per a tothom, serà qüestió de poc temps", insisteix Torres.

Torres veu positiva la proposta del Govern de suprimir aquests articles i que els comuns rebin a parts iguals els diners pels comuns afectats per aquesta decisió, 4 milions i escaig

Parlen al vídeo: JORDI TORRES, CÒNSOL MAJOR ENCAMP

El Pirineu avui