Alp ha acollit aquest diumenge de Pasqua la 7a Mostra de Formatges i làctics de Cerdanya i l'Alt Urgell. Durant tot el dia, la plaça major del poble i els carrers propers s'han omplert de veïns i visitants que han volgut conèixer i tastar els productes que s'elaboren en aquestes comarques pirinenques.

A banda del mercat, un dels principals atractius de la mostra ha tornat a ser el concurs popular. Amb la compra d'un tiquet de tres euros, els visitants han pogut tastar una trentena de formatges i làctics i puntuar els millors. El formatge que ha aconseguit més suport popular i que per tant s'ha endut la medalla d'or ha estat El Vailet, de la formatgeria Vall de Meranges. La plata ha estat pel formatge Cabraflor, de L'Abadessa de la Seu d'Urgell i la medalla de bronze se l'ha emportat Lo Cendrat, de la formatgeria L'Oliva d'Oliana. El Millor làctic del concurs d'enguany ha estat el recuit d'ovella de Cal Majuba, de la capital urgellenca.

A la tarda ha tingut lloc el maridatge de formatges amb vins, que també ha tingut molt bona acollida. De fet, s'han venut els 70 tiquets que l'ajuntament ha posat a la venda.

La Mostra de formatges i làctics va néixer amb l'objectiu de dinamitzar la industria local i el turisme i posar en valor la feina dels productors del territori que mostren els seus formatges, matons, quallades i iogurts. Enguany hi han participat una dotzena de productors a més de la recent constituïda Associació Agroalimentària de Cerdanya. A més dels formatges, els visitants també n'han pogut conèixer altres productes de proximitat, com ara els embotits, les melmelades o els caramels.

En el marc de la mostra, durant tota la Setmana Santa els restauradors del municipi han inclòs els formatges i els làctics als seus menús.

El Pirineu avui