El Comitè de la Defensa de la República (CDR) de Cerdanya ha decidit no tallar l'accés al túnel de Cadí durant l'operació tornada de Setmana Santa. L'organització ha mantingut l'intriga fins l'últim moment i fins diumenge a la tarda no han comunicat la decisió. Recordem que el CDR va anunciar fa uns dies una acció sorpresa com a acte final a una setmana plena d'actes reivindicatius que han anomenat 'la Setmana de la Dignitat'.

El rumor d'un possible tall al túnel ha fet que molts visitants avancessin la tornada o optessin per allargar-la fins dilluns de Pasqua. Des del CDR de Cerdanya s'han mostrat satisfets amb el rebombori que han generat i alerten de que, tot i que en aquesta ocasió no han tallat la via, ho poden fer en un altre moment.

Així doncs, prop d'un centenar de persones, convocades a través de les xarxes socials, s'han concentrat a l'Àrea de Servei del Túnel del Cadí on han desplegat una pancarta a peu de la C-16, just abans d'arribar al peatge en direcció a Barcelona. Després han fet un berenar popular, amb xocolata i coca per a tothom. També hi ha hagut música, llaços grocs i estelades durant les gairebé dues hores que ha durat l'acció.

Aquesta protesta s'engloba dins la campanya que han engegat els CDR del país per animar a no pagar els peatges de les autopistes durant l'operació tornada. Ara, la fiscalia de l'Audiència Nacional podria emprendre accions legals contra els seus membres per actes de 'rebel·lió' i 'violència'.

Parlen al vídeo: SAÜL PUJOLÀS, CDR CERDANYA

El Pirineu avui