L’Alt Urgell s’ha tornat a omplir d’activitats religioses i lúdiques aquests dies de Setmana Santa. El plat fort ha estat la processó de Divendres Sant de la Seu d’Urgell. Consolidada des de fa uns anys com la més important de l’Alt Pirineu i una de les més destacades de Catalunya, aquesta processó ha anat incorporant els darrers anys nous passos i més participants. S’ha iniciat a dos quarts de nou vespre a la plaça els Oms, davant de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Presidit per l'arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, l’acte religiós ha compt amb la desfilada de 10 passos, alguns de llarga tradició i altres incorporats més recentment. Recordem que aquest és un acte de religiositat popular que commemora la passió i mort de Jesús. Altres poblacions de la comarca també han organitzat activitats diverses aquests dies festius. Una d’elles ha estat Peramola, on el mateix divendres sant s’hi ha realitzat la Fira del Griu, dedicada a l’artesania. Així, a les parades ubicades al centre del poble s’hi ha pogut comprar objectes ben diversos, des d’alimentació i begudes fins a cosmètica natural, joieria o tèxtil.

A banda, la fira s’ha complementat amb activitats lúdiques, com el ball del Griu –l’ésser mitològic de Peramola mig àliga mig lleó-, la presentació del conte “La llegenda del Griu a Peramola”, una demostració d’elaboració de xocolata, o un sorteig de productes d’artesania per als autors dels espais guarnits del poble.

El Pirineu avui