La tornada de les vacances de Setmana Santa ha començat amb una vaga al transport ferroviari francès. Aquest dimarts ha estat la primera de les 36 jornades de vaga convocades al país veí que afectarà els trens d'alta velocitat i les línies interregionals. Així doncs, la línia que connecta La Tor de Querol amb Tolosa i Paris es veu i es veurà afectat durant els dies de protesta. De moment, ni aquest dimarts ni tampoc dimecres circularà cap comboi entre l'Alta Cerdanya i Ax les Termes i, per tant, els viatges hauran de buscar un transport alteratiu.

La vaga s'allargarà durant els mesos d'abril, maig i juny, i alternarà dos dies de vaga amb tres sense. A més, la línia es veurà afectada pels treballs que s'hi portaran a terme entre el 3 i el 13 i entre el 16 i 27 d'abril.

Amb motiu de l'aturada convocada pels sindicats francesos, Renfe no garanteix la circulació dels trens que enllacen Barcelona amb ciutats franceses com París, Lió i Tolosa. Per tant, els combois de la línia R3 de rodalies que connecta Barcelona amb La Tor de Querol, iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a Puigcerdà.

A través d'un comunicat Renfe lamenta les molèsties que pugui ocasionar i recorda que és completament aliena a aquesta circumstància. La companyia recomana als clients que ho necessitin que consultin les afectacions que pot tenir la vaga sobre el servei al seu telèfon d'atenció.

El Pirineu avui