Alp ja ho té tot a punt per acollir la 7a edició de la Mostra de Formatges i Làctics de Cerdanya i l'Alt Urgell que tindrà lloc aquest diumenge de Pasqua. Durant tot el dia, la plaça major de la localitat s'omplirà de parades on els formatgers locals donaran a conèixer els seus productes als visitant. La mostra va néixer amb l'objectiu de promocionar els formatges de llet de vaca, cabra i ovella, els matons, les qualles i els iogurts que es fan al Pirineu

La mostra comptarà, un any més, amb dos atractius. El primer serà el concurs que es farà d'11.30h a 13h i on els visitants podran tastar i puntuar els formatges i làctics presents a la mostra i decidir quins són els millors de cada categoria. El segon serà el maridatge de formatges amb vins que tindrà lloc a les 18h.

El tiquet per participar al concurs té un cost de 3 euros mentre que el del maridatge costa 5 euros.

A més de la dotzena de productors de les dues comarques, cada any es convida a un productor de fora. En aquest cas la formatgeria convidada serà Formatges Camps, de El Palau d'Anglesola, a Lleida. També hi serà present la recent constituïda Associació Agroalimentària Cerdanya, que donarà a conèixer alguns dels seus productes.

I no només participen a la mostra els productors, si no que els restauradors del municipi també hi tenen un paper destacat. Durant tota aquesta setmana han inclòs a les seves cartes els formatges i làctics locals.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui