L'ajuntament de Puigcerdà va anunciar fa uns dies que aquest inici de Setmana Santa es tallaria la circulació de vehicles a la plaça Barcelona per poder acabar els treballs i reobri-la aquest dijous Sant, a temps per l'arribada de la majoria de visitants que passaran aquests dies festius a la comarca. Finalment, però, les obres en aquest punt neuràlgic de la vila s'allargaran una setmana més. Des del consistori han explicat a aquest mitjà que, tot i que en un inici l'Associació de Comerciants va demanar que els treballs s'enllestissin abans dels dies forts de Setmana Santa, a l'últim moment va preferir endarrerir-los una setmana i que aquests dies festius no es tallés la circulació. A més, a principi de setmana la climatologia no ha acompanyat per poder asfaltar la plaça, segons ha afegit l'equip de govern.

Així doncs, els treballs a la plaça Barcelona continuaran aquests dies de Setmana Santa sense que aquests impedeixin la circulació de vehicles ni persones.

Amb tot, l'ajuntament preveu finalitzar les obres la setmana vinent. Del dimarts 3 a dijous 5 d'abril es tornarà a tallar la circulació per poder asfaltar la plaça i divendres 6 d'abril es reobrirà, ja asfaltada i amb la major part dels treballs acabats. Només quedaran alguns detalls, com ara plantar la vegetació a l'illa central i algun element de mobiliari urbà.

Recordem que el projecte de remodelació de la plaça Barcelona contempla eixamplar les voreres, soterrar el cablejat elèctric, millorar la il·luminació i eliminar les barreres arquitectòniques. Els treballs van començar el passat mes de setembre per complir amb els terminis d’execució establerts per la Generalitat, que és qui finançarà la remodelació de la plaça a través dels Plans de Foment Territorial del Turisme. El pressupost de l'actuació és de 337.000 euros.

El Pirineu avui