Una trentena de persones convocades pel CDR de l’Alt Urgell han tallat durant prop de dues hores la carretera Nacional 260 a la sortida de la Seu d’Urgell en direcció Lleida, per reclamar l’alliberament dels presos polítics. Els manifestants s’hi han concentrat quan passaven pocs minuts de les 7 del matí i s’hi han estat fins a les 9. Tot i que la intenció no era allargar gaire més la protesta, els concentrats han decidit marxar quan han arribat 8 furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra desplaçades des de Barcelona. En un primer contacte els han informat que si no obrien el trànsit, els desallotjarien, i els han donat 5 minuts per decidir què feien. Aleshores, les trentena de manifestants ha decidit marxar pacíficament, de manera que el trànsit s’ha pogut reobrir ràpidament. Tot i això, la comitiva de la Brigada Mòbil s’ha quedat una estona més per garantir que no es tornava a tallar la carretera. Tot i aquestes dues hores de protesta, el tall no ha tingut afectacions majors, ja que els turismes i vehicles lleugers s’han desviat per Castellciutat i l’interior de la Seu d’Urgell.

Els més afectats han estat els camions i els autobusos, tot i que abans d’obrir del tot, els manifestants han deixat passar a un autobús que venia d’Andorra i anava carregat de passatgers cap a l’aeroport de Barcelona, i també a un camió. Tot i que s’han viscut algunes picabaralles amb alguns conductors aturats, no hi ha hagut cap incident major. El proper acte previst a la Seu és una manifestació dissabte a la tarda. A Cerdanya, mentrestant, el CDR ha tallat aquest dimecres a la tarda la Nacional 260 entre Bellver i Prullans, de manera que molts turismes s’han desviat per Santa Eugènia i Montellà, provocant alguns embussos en la pista asfaltada que uneix aquestes localitats. Està previst que durant aquests dies hi hagi més accions reivindicatives, que a Cerdanya acabaran amb una acció sorpresa el diumenge.

El Pirineu avui