Uns 200 professionals de l'Àrea de Mobilitat i Pavimentació, del Cos de Policia, dels Serveis de Circulació dels Comuns, del COEX, de Protecció Civil, Bombers i del SUM participaran en el dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa que estarà operatiu del 29 de març al 2 d’abril.

Al llarg d’aquests 5 dies, s’espera que entrin al país 88.000 vehicles: 63.600 per la frontera hispanoandorrana i 24.400 per la frontera francoandorrana.

El dispositiu especial de trànsit permetrà augmentar la màxima fluïdesa en les hores punta, coordinar totes els efectius implicats, i donar informació permanent de l’estat del trànsit, tant dins com fora del Principat.
Les principals mesures consistiran en alliberar el carril BUS, establir dispositius de tarda coincidint amb el tancament de les pistes d’esquí, prohibir la circulació de vehicles de més de 19 tones a partir de dijous Sant a partir de les 16.30 hores, i crear un doble carril de sortida a la CG1 des de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella fins a la frontera francoandorrana, a partir del dissabte, si la situació de trànsit així ho requereix.

Durant les festes de Setmana Santa, a les dues fronteres, s’espera que les hores de més volum d’entrada a Andorra siguin pel matí, en la majoria dels casos a partir de les 9 i fins al migdia, mentre que les sortides del país seran més denses per les tardes, a excepció del diumenge 1 d’abril quan es preveu trànsit a partir de mig matí.

Els principals punts conflictius de la xarxa viària del país i per als quals es posarà una atenció especial són els següents: ala CG1,la rotonda del PK0, la rotonda de la Margineda, la travessia de Sant Julià de Lòria, i la frontera Hispano-andorrana.
A la CG2, els punts crítics són la travessia de Soldeu i de Canillo, els aparcaments del Tarter, la rotonda del Funicamp, i la frontera franco-andorrana.
Finalment, a la Vall del Nord, les zones conflictives són la rotonda de la Dama de Gel, la zona del Prat del Colat, la travessia de La Massana, i els Carrers Valira i Unió.

El Pirineu avui