Unes 150 persones han tornat a tallar aquest dimarts a la tarda la frontera de Puigcerdà, concretament a la N-152, la carretera de Llívia, i N-154, direcció La Guingueta d'Ix. La mobilització ha estat convocada pel Comitè de Defensa de la República (CD) de Cerdanya que, al llarg de tota aquesta Setmana Santa, ha programat diverses accions per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont i els empresonaments dels polítics catalans.

A un quart de set de la tarda i fins les vuit del vespre, els manifestants han impedit el pas als vehicles, que han hagut d'utilitzar camins alternatius, com ara desviant-se per l'hospital de Cerdanya direcció Ur i d'aquesta població de l'Alta Cerdanya a la carretera de Llívia, o bé, circular per Age direcció Oceja. Els camions, però, no han tingut alternativa i han quedat aturats a les immediacions de la plaça Europa fins les vuit del vespre.

En general, s'ha viscut un ambient festiu i pacífic durant la concentració, tret d'un moment en que el conductor d'un camió ha increpat als manifestants, que han respòs amb crits de 'Puigdemont, president' o 'llibertat presos polítics'.

Recordem que es tracta del tercer tall a la frontera de Puigcerdà amb França des del passat divendres. El tall se suma als que hi ha hagut també aquest dimarts en diversos punts fronterers de Catalunya com l'AP-7 i l'N-II a Figueres.

Dins la Setmana de la Dignitat, com el CDR de Cerdanya ha anomenat les accions que es faran aquests dies a la comarca, aquest dimecres ha tingut lloc una caminada per la N-260 entre Bellver i Prullans, dijous està previst que es torni a tallar la frontera de 18 a 21h, divendres es farà una caminada entre Alp i Das, dissabte una nova marxa a peu a Alp i diumenge una acció sorpresa que encara no han donat a conèixer i que anunciaran els propers dies a través de les xarxes socials.

El Pirineu avui