El barri antic de la Seu d’Urgell acollirà aquest divendres la tradicional Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, una manifestació popular que s’ha consolidat com la més important de tot el Pirineu i com una de les més rellevants de tot Catalunya. Tal com han destacat des de l’organització, la vitalitat de la processó urgellenca ha quedat palesa en els darrers anys amb la incorporació de nous passos i de col·lectius ciutadans de tota mena que hi participen. La processó nocturna, que s’iniciarà a dos quarts de nou vespre, tindrà el seu punt de partida i de finalització a la plaça els Oms, davant de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Presidit per l'arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, l’acte religiós comptarà amb la desfilada de 10 passos, alguns de llarga tradició i altres incorporats més recentment. Per assistir a la Processó del Divendres Sant, que es remunta a l’any 1603, la parròquia de Sant Ot de la Seu prega acompanyar els passos amb llum. Recordem que aquest és un acte de religiositat popular que commemora la passió i mort de Jesús.

El Pirineu avui