L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha convocat la quarta edició dels pressupostos participatius, gràcies als quals la ciutadanina podrà decidir on es destinen 100.000 euros dels comptes municipals. Tal com s’ha donat a conèixer aquest dimecres en roda de premsa, enguany el procediment incorpora algunes novetats. Una de les més destacades és la celebració d’una assemblea oberta, el 17 de maig, per tal de prioritzar fins a una desena de propostes, de totes les que es presentin. La votació final, mentrestant, es farà de l’11 al 16 de juny. L’altra novetat és que els veïns i veïnes es trobaran ja algunes propostes definides, que han treballat diferents tècnics municipals, i que s’afegiran a les que ells mateixos proposin.

Per la seva banda, l’alcalde Albert Batalla, ha destacat la importància que donen a la participació ciutadana, i ha posat en relleu que en 4 anys, la ciutadania ja ha decidit a on es destinen 400.000 euros.

Aquest també serà el primer cop que el procés participatiu es fa exclusivament amb recursos propis de l’ajuntament, ja que inicialment s’havia contractat a una empresa especialitzada. Les propostes es podran presentar a partir del 4 d’abril de forma telemàtica o presencial, a través del formulari que estarà disponible a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Seu, la Biblioteca de Sant Agustí, l’Oficina Jove i el Centre Cultural les Monges. Els projectes presentats s’han de poder resoldre a través de les competències directes de l’ajuntament, s’han de poder avaluar econòmicament i ser viables tècnicament. A més, no han de dependre de subvencions ni de plans d’ajuts, entre altres requisits.

Parlen al vídeo: ANNA VIVES, TINENT ALCALDE PARTICIPACIÓ CIUTADANA - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui