Protecció Civil ha activat la prealerta per perill d'allaus aquest dimecres a bona part del Pirineu. A l’Aran i la franja nord dels Pallars el risc és fort, de 4 sobre 5, mentre que al Ter-Freser i a la vessant nord del Cadí i al Prepirineu el perill és notable, de 3 sobre 5. Es tracta d'un «perill marcat, amb unes condicions parcialment desfavorables», segons el butlletí que publica l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

L’acumulació de neu dels darrers mesos i la pujada de les temperatures de les últimes hores han fet augmentar el risc d’allaus. Aquestes poden ser mitjanes i aïlladament alguna de mida gran, que pot arribar a avançar centenars de metres. Protecció Civil demana extremar les precaucions a la muntanya i evitar els pendents drets. També es recomana esquiar dins els dominis esquiables, que són zones controlades, i no fer-ho fora pistes.

Mentre que la temporada passada hi va haver cinc accidents per allaus registrades a l'ICGC, durant aquesta temporada 2017-2018 ja n'hi ha hagut onze.

El Pirineu avui