El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà iniciarà aquest dijous una nova temporada, concretament, la 11a. Del 29 al 31 de març el parc obrirà de 10 a 14h i de 16h a 19h i el diumenge 1 i dilluns 2 d'abril, ho farà en horari de matí. Des del parc esperen tornar a tenir un bon gruix de visitants tant aquests primers dies d'obertura de Setmana Santa com durant la resta de la temporada.

A banda de la seva activitat habitual, aquesta temporada el Parc dels Búnquers oferirà el 6 de maig 'la natura atrinxerada' una visita guiada que combina la memòria històrica amb una visió de descoberta de la natura que envolta aquestes fortificacions, mentre que el dimarts 15 de maig es farà una jornada de portes obertes al Parc dels Búnquers i a la Casa del Riu, situada just al costat.
La temporada passada el Parc dels Búnquers va rebre la visita de més de 4000 persones, xifra que demostra la consolidació d'aquest equipament cultural del Baridà. Segons els seus responsables, l’augment de visitants que han experimentat en els darrers anys es deu a les accions de difusió que realitzen periòdicament, així com a la dinamització que s’ha fet conjuntament amb la Casa del Riu.

El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà és l’únic del Pirineu que fa una tasca de difusió. Els visitants poden veure primer un audiovisual i després inicien el recorregut a peu pels vuit búnquers, on se’ls explica les diferents tipologies. Es tracta d’una obra de gran envergadura, que projectava construir 10.000 búnquers, dels que finalment se’n van aixecar gairebé la meitat.

Parlen al vídeo: ANNA LÓPEZ, RESPONSABLE PARC BÚNQUERS

El Pirineu avui