Els Comitès de Defensa de la República han convocat aquest diumenge a la tarda talls i concentracions en diferents punts de la xarxa viària catalana com a mesura de protesta pels presos polítics i per la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. A Puigcerdà, unes 250 persones s'han concentrat a la plaça de Cabrinetty i, després d'un cercavila reivindicatiu pels carrers del nucli urbà, s'han dirigit a la plaça Europa. Allà, han tallat la frontera amb França durant aproximadament una hora. Poc després de les vuit del vespre han iniciat una marxa per la N-152, cantant lemes i acompanyats d'alguns instruments. En arribar a la rotonda d'accés a Puigcerdà, els manifestants han fet una rotllana i han ballat una sardana.

Els Mossos d'Esquadra han acompanyat els manifestants durant tota l'estona i han aturat el trànsit a les vies per on passava la marxa. Molts vehicles que circulaven per la N-154 i la N-260 direcció Puigcerdà han optat per fer mitja volta en veure la circulació tallada i accedir a la població per carreteres i camins secundaris.

A través de les xarxes socials, el Comitè de Defensa de la República de Cerdanya ha anunciat les accions que es portaran a terme al llarg d'aquesta Setmana Santa. Amb el lema 'Setmana Per la dignitat', es preveuen caminades populars per la N-260 a l'alçada de Bellver i també a la GIV-4082 a Alp, nous talls a la frontera dimarts i dijous a partir de les 18h i una acció sorpresa el diumenge 1 d'abril que anunciaran més endavant. Des del comitè es demana portar roba còmode, llaços, instruments i planificar les tornades en cotxe.

El Pirineu avui