Els Mossos d’Esquadra i l’Agència Tributària espanyola han desarticulat una organització criminal que es dedicava al cultiu de marihuana a tot Catalunya. El macrooperatiu ha permès detenir una vintena de persones de diferents nacionalitats. Justament, una d’aquestes detencions s’ha produit a la Seu d’Urgell. A més, s’han decomissat 26.000 plantes, i d’aquestes un miler es trobaven en dues plantacions localitzades en una nau de Coll de Nargó propera al dipòsit municipal de vehicles. La investigació va començar a finals del 2016 després que es detectés una forta olor de marihuana en una zona de Manresa. Llavors, la policia va descobrir un grup de persones, algunes de les quals amb vincles a Andorra i la Seu d’Urgell, que es dedicaven al cultiu de plantacions interiors de marihuana en diverses zones del país. A més, els investigadors van constatar que el grup comptava amb la col·laboració de dos electricistes que feien connexions fraudulentes per alimentar les plantacions. A més, també els ajudava un administrador de finques que buscava els immobles i una altra persona que distribuia la droga per Europa.

El Pirineu avui