Convidat pel ministeri de Cultura i Turisme d’Itàlia, el director de la Fundació ActuaTech, Marc Pons, ha participat a Florència, al congrés Town Meeting Top Italian Destinations on s’ha demanat conèixer com treballa Andorra la innovació en el camp del turisme, des del punt de vista de l’anàlisi de dades i l’ús de sensors per millorar-ne la seva eficiència, competitivitat i sostenibilitat. L’esdeveniment s'organitza en el marc del pla estratègic de Turisme d’Itàlia, que té per objectiu desenvolupar i gestionar d'una manera sostenible els fluxos turístics a les grans destinacions.

Pons ha participat en un acte amb la presència de 150 experts de les cinc principals destinacions turístiques italianes: Roma, Florència, Nàpols, Venècia i Milà.
El director general de Turisme d’Itàlia, Francesco Palumbo, ha destacat que “hem convidat a Andorra a fer una xerrada molt important perquè és una destinació on s’ha desenvolupat fortament el sector turístic i es mou ara en el camp de la innovació”

Les sessions de treball han servit per discutir polítiques de gestió dels fluxos turístics, els problemes, les necessitats socials i les possibles solucions. En aquest sentit el director de la Fundació ActuaTech ha mostrat els projectes Big Data d’anàlisis d’esdeveniments turístics, mobilitat i sostenibilitat que s’estan realitzant a Andorra.

Parlen al vídeo: MARC PONS, DIRECTOR FUNDACIÓ ACTUATECH - FRANCESCO PALUMBO, DIRECTOR TURISME ITALIA

El Pirineu avui