L'ajuntament d'Alp ha convocat una nova edició dels Jocs Florals de Cerdanya, que enguany arribaran a la 35a edició. Fins aquest divendres 30 de març hi ha temps per presentar les obres que, com sempre, hauran de ser inèdites i escrites en català. En les darreres edicions ha crescut el nombre de treballs presentant i s'ha arribat a les 500 obres. Des de l'ajuntament esperen que els Jocs Florals d'enguany tornin a ser un èxit de participació i han agraït als mestres la seva implicació a l'hora d'animar els infants i joves a presentar els seus treballs.

El certament comptarà amb set categories, sis infantils i juvenils i la d'adults, tant en prosa com en poesia. Des del consistori animen a tothom a participar-hi, sobretot als adolescents, ja que sempre són els que menys obres presenten.

L'edició d'enguany tornarà a comptar amb una categoria d'Educació Especial, creada el 2016.

Tot i que l'any passat l'ajuntament es plantejava la possibilitat de crear una nova categoria per als escriptors de la Catalunya Nord, per ara ha descartat aquesta opció. Així doncs, aquest col·lectiu pot participar al certamen i els treballs s'inclouran a les categories corresponents.

L'acte de lliurament de premis serà el dia de Sant Jordi a les 20h del vespre al Palau d'Esports i Congressos d'Alp. Durant l'acte es farà un homenatge a Josep Maria Tegnier, col·laborador habitual dels JJFF, que va morir el passat mes de gener.

Parlen al vídeo: FÀTIMA ZANBOT, REGIDORA CULTURA AJUNTAMENT ALP

El Pirineu avui