L’Alt Pirineu ha sortit al carrer aquest diumenge per protestar contra la detenció del president de la Generalitat Carles Puigdemont a Alemanya, així com pels empresonaments ordenats pel jutge Llarena. A l’Alt Urgell s’ha realitzat una marxa lenta que ha començat a les sis de la tarda a la Seu i ha arribat fins a Oliana. Això, juntament amb el trànist habitual dels diumenges d’hivern ha fet que al llarg de la tarda es produissin retencions en diversos trams de la carretera. Inicialment havia circulat el rumor que es tornaria a tallar la Nacional 145 cap a Andorra, un fet que ha estat desmentit pel CDR de l’Alt Urgell. Divendres al vespre, mentrestant, la plaça dels Oms es va tornar a omplir de manifestants, que van protestar contra els empresonaments dictats pel jutge Llarena pels consellers Turull, Rull, Romeva i Bassa i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Unes protestes que també es van produir dissabte al matí a la Pobla de Segur, on un grup de ciutadans dels Pallars es van agrupar de forma espontània i van tallar durant uns minuts la sortida de la penúltima etapa de la Volta a Catalunya.

El Pirineu avui