El 86% de les aigües dels rius andorrans té una qualitat bona o excel·lent per segon any consecutiu. Són dades que s´han divulgat aquest dijous coincidint amb el Dia mundial de l´aigua.
Un 86% de les aigües dels rius andorrans té qualitat bona o excel·lent, el mateix percentatge de l´any passat. Així ho indiquen les dades obtingudes per les més de 30 estacions d´anàlisi repartides pel país. El Govern ho atribueix al bon funcionament del pla de sanejament en vigor des del 1996. També s´ha constatat la millora en la conscienciació de la gent, que ara aboca menys deixalles als rius.

En el Dia mundial de l´aigua s´han instal·lat dos plafons al camí ral que voreja la Valira al seu pas per la depuradora d´Anyós. Detallen el procés de depuració de les aigües i informació sobre el riu i la fauna i flora que s´hi pot trobar.

Parlen al vídeo: Laura Coll, cap de la unitat d´Aigües

El Pirineu avui