Les comarques pirinenques han tornat a ser escenari de la 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Després que aquest dijous a la tarda, els ciclistes finalitzessin la quarta etapa de 170 km a l'estació de La Molina, aquest divendres ha tingut lloc la cinquena etapa de la prova, de 213 km. El tret de sortida ha estat a dos quarts d'onze del matí a Llívia i, pocs minuts després, els participants han arribat a Puigcerdà i han passat per la plaça Europa, l'avinguda del Segre – on s'ha establert un esprint intermedi-, l'avinguda Catalunya i fins agafar la N-260 direcció La Seu d'Urgell.

Recordem que just fa un any, Llívia també havia de ser el lloc de sortida de de la quarta etapa de la Volta però, a l'últim moment, l'organització va decidir avançar-la fins a Montferrer (Alt Urgell) degut a es condicions meteorològiques adverses.

La Volta Ciclista a Catalunya consta de 7 etapes i va arrencar dilluns passat a Calella i finalitzarà diumenge a Barcelona. Els participants, els millors del món, recorreran un total de 150 municipis tant de costa com de muntanya.

El Pirineu avui