Per tal d'incentivar als més petits a escriure, l'ajuntament de Bolvir i la biblioteca municipal Homilíes d'Organyà han convocat un nou concurs literari infantil i juvenil adreçat a nens i joves d'entre 3 i 14 anys. El tema d'aquesta primera edició és 'Els contes em fan pensar!'. La idea és que, a partir dels següents 'personatges', una sabata màgica, un cigró i una masia, s'ha de redactar un conte on es valorarà el missatge, la imaginació i la creativitat.

S'han establert quatre categories: de 3 a 5 anys, de 6 a 8 anys, de 9 a 11 i de 12 a 14 anys. Els treballs s'hauran de presentar a la biblioteca o per correu electrònic de la biblioteca abans dels 13 d'abril a les 7 de la tarda. Només s'acceptarà una obra per participant. L'acte de lliurament dels premis es farà el 24 d'abril a la tarda a la mateixa biblioteca. Els guanyadors de cada categoria rebran un val de 50 euros per bescanviar per un lot de llibres.

El consistori ha decidit convocar aquest certamen literari en el marc de la setmana cultural i per celebrar els 150 anys del naixement del filòleg i escriptor Pompeu Fabra, considerat un dels puntals de la llengua catalana.

El Pirineu avui