L’Alt Urgell es proposarà a la Diputació de Lleida per tal de ser comarca pilot en la implantació de la fibra òptica. Així ho ha acordat el Consell d’Alcaldes reunit aquest dijous a Oliana, i properament el Consell Comarcal farà la petició formal. Tot plegat ve motivat pel fet que d’una banda la Diputació vol estendre la fibra òptica a tota la demarcació de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran, i de l’altra l’Alt Urgell ja ha elaborat un informe sobre com s’hauria de fer el desplegament d’aquesta xarxa a la comarca.

Justament aquests dies el president de la Diputació, Joan Reñé, ha iniciat una ronda de visites a les comarques de la demarcació per abordar aquesta qüestió. De moment ja ha visitat el Pla d’Urgell, i quan es desplaci a l’Alt Urgell se li farà aquesta petició.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui