L'adaptació dels estudis de formació professional i que l'hospital disposi de psicòlegs més especialitzats són les principals demandes de l'Associació per la Síndrome de Down (ASDA), coincidint amb el Dia mundial dedicat a aquest trastorn. Malgrat això pensen que s'ha avançat molt.

La presidenta de l'ASDA, Marta Pérez, valora molt positivament els avenços dels últims anys en la inserció social i laboral de les persones amb síndrome de Down. Pensen que cada cop tenen menys barreres per poder desenvolupar una vida amb la màxima normalitat possible. Tot i això creuen que encara calen més passos, com facilitar que puguin cursar estudis superiors i de formació professional. Assegura que volen trencar amb els límits i les barreres de la sobreprotecció i els estereotips lluitant "per la inclusió total a la societat".

També reclama, com fan altres associacions, que l'hospital Nostra Senyora de Meritxell disposi de" psicòlegs més especialitzats pequè s'ha de saber informar els pares o familiars de què suposa tenir una persona amb síndrome de Down", així com "protocols actualitzats".

L'associació treballa per organitzar unes noves jornades sobre la síndrome de Down així com una altra edició de la marxa popular. Marta Pérez anuncia també que aquest any hi haurà eleccions per renovar l'equip directiu de l'entitat

Parlen al vídeo: MARTA  PÉREZ, PRESIDENTA DE L’ASDA

El Pirineu avui