L'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera obrirà el 100% del seu domini esquiable per Setmana Santa. Serà un fet gairebé anecdòtic perquè si bé en temporades passades ha pogut obrir aquests dies festius no ho ha fet en la seva totalitat ni amb els gruixos d'aquest any. Des de l'estació es mostren satisfets amb la neu que han tingut aquesta temporada i, segons creuen, poder obrir per Setmana Santa serà el colofó a la celebració dels 25 anys d'història de les instal·lacions.

Així doncs, per Setmana Santa Guils Fontanera oferirà els 34 quilòmetres traçats amb gruixos d'entre 50 i 1,20 de neu. També obrirà els 10 quilòmetres dels circuits de raquetes i oferirà el servei de lloguer de bicicletes de muntanya.

A banda de poder obrir aquests dies, l'estació està d'enhorabona, ja que acaba de rebre dos reconeixements. A la festa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que va presentar dimecres passat ‘Som muntanya, som país’, al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona es va fer un homenatge especial a Guils Fontanera pels seus 25 anys. I el dia següent, a Girona, el consell d’administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona va retre homenatge a les estacions d’esquí de la demarcació gironina, entre les quals Guils Fontanera.

Per la seva banda, Aransa i Lles també obriran tots els circuits d'esquí per Setmana Santa, és a dir, 31 i 25 quilòmetres, respectivament. Els gruixos en aquestes dues estacions també són molt bons, entre 80cm 1,40m de neu. Així doncs les tres estacions de nòrdic ceretanes tenen assegurada l'obertura almenys fins al 2 d'abril.

Igualment, La Molina, Masella, Portè i Font Romeu arriben a la Setmana Santa amb molt bones condicions i pràcticament els 100% de les pistes obertes, gràcies també a les nevades dels últims dies i a les baixes temperatures.

Parlen al vídeo: JOSEP MARTÍNEZ, DIRECTOR GUILS FONTANERA

El Pirineu avui