Els sud de l’Alt Urgell i el nord de la Noguera hauran d’espera almenys 10 anys per veure materialitzades la majoria de compensacions per la construcció de l’embassament de Rialb. Una de les més esperades és l’habilitació d’un llac de cua al costat d’Oliana, que hauria de servir per fer-hi un seguit d’activitats de lleure, com ara piragüisme, vela o observació d’aus. En la darrera reunió mantinguda fa uns dies a Madrid amb la direcció general de l’Aigua del ministeri d’Agricultura, però, els alcaldes dels municipis afectats han estat informats que aquests projectes hauran d’esperar almenys una dècada.

Pel que fa als motius argumentats per retardar el projecte, aquests són bàsicament pressupostaris.

Recordem que el projecte per crear un llac de cua es va començar a plantejar el 2004 i el 2007, fins i tot, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va anunciar la licitació de les obres per un import de 36 milions d’euros. Entre les obres que cal fer hi ha l’enderroc de l’antiga palanca de Bassella, ja que fa perillosa la circulació d’embaracions.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, ALCALDE D’OLIANA

El Pirineu avui