L'Iker és estudiant de 4t d'ESO de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà que, per unes hores, ha deixat de ser alumne per convertir-se en el professor de la Maria, que vol conèixer una mica més com funciona el seu telèfon intel·ligent. Es tracta d'un curs per aprendre a manipular aquests aparells on els joves ensenyen als grans funcions bàsiques del telèfon com ara organitzar l'agenda de contactes, fer fotografies, descarregar una aplicació o connectar-se a una xarxa wifi.

En total hi participen cinc joves que creuen que aquesta iniciativa és una bona manera d'ajudar la gent gran a utilitzar aquests aparells que, pels estudiants, formen part del seu dia a dia.

Entre la desena de jubilats que s'han inscrit al curs, n'hi ha alguns que el repeteixen. És el cas de la Maria, qui està encantada amb les explicacions que rep.

Aquesta formació està impulsat des de l'Àrea de Joventut de Puigcerdà i va néixer el curs passat arrel de la obligatorietat pels alumnes de fer unes hores de voluntariat dins el seu currículum escolar. A més, la curs representa també un punt de trobada intergeneracional.

El curs tindrà lloc durant quatre dimecres, de 17.30 a 19h i cada sessió es dedicarà a una temàtica en concret.

Parlen al vídeo: IKER FITÓ - MARIA POZO - ELISABETH VILLANUEVA, TÈCNICA JOVENTUT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui