El Consell Comarcal de l’Alt Urgell impulsarà, a partir d’aquesta Setmana Santa, el servei de Museus a la Carta. Tal com s’ha donat a conèixer aquest dijous des del Pou de Gel d’Oliana, es tracta d’una iniciativa que permetrà oferir visites guiades personalitzades a sis espais etnogràfics de la Ruta dels Oficis d’Ahir. Es tracta de l’Antiga Farinera de Montferrer, el Museu dels Raiers de Coll de Nargó, el Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya de Pont de Bar, el Pou de Gel d’Arfa, el Pou de Gel d’Oliana i el Museu de les Trementinaires de Tuixent. L’objectiu d’aquesta prova pitlot és posar en valor el patrimoni etnogràfic que té la comarca, repartit en diferents petits museus.

Justament, la principal novetat d’aquesta oferta és aquest guiatge unificat i professionalitzat, que tindrà un preu d’un euro per persona i museu.

Tot i que de moment només és un programa pilot, la perspectiva és que es pugui ampliar posteriorment a altres equipaments de dins o de fora de la ruta. L’objectiu també és adaptar els horaris d’accés a aquest patrimoni a les necessitats dels visitants.

Parlen al vídeo: JEÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL - CARLES GASCÓN, TÈCNIC CULTURA CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui