En el ple de la diputació de Lleida del mes de març, celebrat aquest dimecres, s'ha aprovat un nou projecte de condicionament, eixamplament i millora de la carretera local LV-4036, que connecta Martinet amb Lles de Cerdanya. En aquest cas s'actuarà en el tram proper al nucli de Travesseres.

Recordem que l'any 2016 es va portar a terme la primera fase del projecte, que va consistir en renovar tot el paviment -que presentava moltes irregularitats-, eixamplar el vial, millorar els elements de seguretat i col·locar nova senyalització. Mancava, però, aquest darrer tram d'uns tres quilòmetres fins a Travesseres per poder completar l'actuació.

Abans d'iniciar aquesta nova fase de treball, la diputació de Lleida ja ha invertit més d’un milió d’euros en millorar aquesta via.

La carretera que connecta Martinet i Lles, d'uns nou quilòmetres, és molt utilitzada pels veïns i pels turistes que els caps de setmana volen accedir a les pistes d’esquí de fons del municipi. De fet, es tracta d'una actuació molt esperada al territori perquè la carretera presentava corbes pronunciades i fortes pendents que dificulten la circulació dels vehicles.

El Pirineu avui