Les herències de béns situats a l’estranger hauran de tributar molt menys del que estava establert fins ara, ja que es podran acollir a la normativa catalana i no a l’espanyola, que és molt més gravosa. Tot plegat és gràcies a unes recents sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i del Tribunal Suprem espanyol , que creen jurisprudència i que podrien beneficiar especialment a comarques com l’Alt Urgell o Cerdanya, degut a la seva proximitat amb territoris estrangers com Andorra o França. Tot plegat ho ha donat a conèixer aquest dimarts al vespre l’advocat i Assessor Fiscal Albert Folguera, en una conferència organitzada a la Seu d’Urgell per les assessories Navarro Grup i ANAS.

Així, en el cas d’una persona establerta a Espanya que heredi un milió d’euros d’un familiar andorrà o d’algun altre territori estranger, fins ara havia de pagar 250.000 euros en impostos, segons la normativa espanyola, i ara n’haurà de pagar només mil, gràcies a aplicar la normativa catalana.

D’altra banda, a la xerrada d’aquest dimarts també s’ha aprofitat per donar a conèixer totes les novetats d’enguany a l’hora de realitzar la declaració de la renda o liquidar els impostos de patrimoni, entre d’altres.

En aquesta xerrada també s’ha apuntat la possibilitat d’aprofitar una escletxa que encara està oberta per tal de regular els béns situats a l’estranger, per a totes aquelles persones que no es van acollir a l’amnistia fiscal del 2012. En aquest sentit, s’ha indicat que val la pena aprofitar-la, tenint en compte l’entrada en vigor de l’intercanvi d’informació fiscal entre Espanya i Andorra.

Parlen al vídeo: ALBERT FOLGUERA, ADVOCAT I ASSESSOR FISCAL - EDUARD NAVARRO, ASSESSOR FISCAL I PRESIDENT NAVARRO GRUP

El Pirineu avui