La Generalitat ha atorgat al llarg de l’any 2017 un total de 75.399 euros a les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran en subvencions al comerç, fires, artesania i moda. Aquesta és una xifra un 15,1% superior que la del 2016, tal com ha donat a conèixer el govern català en un comunicat. D’aquesta xifra total, prop de 40.000 euros s’han destinat al programa de subvencions per a la competitivitat de l’empresa comercial a través de les entitats. Les dues comarques més afavorides en aquesta categoria han estat l’Alt Urgell i l’Alta Ribagorça. Mentrestant, 21.500 euros han anat a la transformació digital, amb la Val d’Aran, Cerdanya i el Pallars Sobirà al capdavant de les subvencions. Finalment, 14.300 euros més s’han utilitzat per a l’afavoriment de locals comercial, on el Pallars Jussà ha estat la comarca amb una subvenció més quantiosa. En total, a tot Catalunya l'any passat es van atorgar 7,54 milions d'euros en subvencions al comerç, l'artesania i la moda, un 12,9% més en relació amb el 2016. Tot plegat s’ha donat a conèixer en el marc de la 2a edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa impulsada per la Generalitat amb l'objectiu d'aportar coneixement i apropar al ciutadà el paper del comerç com a sector econòmic i de país.

El Pirineu avui