L’Alt Pirineu i Aran es prepara ja per rebre als ciclistes participants en la Volta a Catalunya. La prova ha començat aquest dilluns amb una circular a Calella, i ha seguit aquest dimarts amb una etapa entre Mataró i Valls. Dijous, mentrestant, la comitiva arribarà ja a l’Alt Pirineu i Aran, on hi realitzarà un total de tres etapes parcials o totals. Concretament, dijous tindrà lloc l’arribada a la Molina, on els participants hi arribaran a través del coll de la Creueta, després d’haver sortit de Camprodon i haver creuat part del Ripollès, Osona i el Berguedà. Divendres, mentrestant, tindrà lloc una etapa que creuarà les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Així, sortirà de Llívia a les 11 del matí, baixarà fins a la Seu, creuarà el Cantó i el coll de Perves, passarà pel Pont de Suert i acabarà a Vielha a dos quarts de sis de la tarda. Finalment, divendres, la comitiva s’acomiadarà de la demaració altpirinenca amb una etapa que sortirà de la capital aranesa, tornarà a creuar l’Alta Ribagorça i part del Pallars Jussà i marxarà cap al Pla de Lleida per acabar a Torrefarrera. Lògicament, el pas de la Vola comportaràdiverses afectacions a les poblacions per on passi.

A més, el pas de la Volta també provocarà talls de trànsit als principals eixos altpirinencs, com ara la Nacional 260, la Nacional 154, la Nacional 230 o la C13. Aquests es produiran uns 40 minuts abans del pas dels ciclistes i s’aixecaran uns 40 minuts després.

Parlen al vídeo: ALBERT CASAS, REGIDOR MOBILITAT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui