La primavera ha arrencat amb una nova nevada. De fet, ha estat més aviat una enfarinada que ha anat desapareixent a mesura que ha avançat el dia. Tot i això, la comarca s'ha despertat amb els camps i algunes teulades emblanquinades.

El temporal que creua el país ha començat aquest dilluns al vespre i ha deixat uns tres centímetres de neu a Puigcerdà i uns deu a les estacions de La Molina i Masella, que asseguren així un bon estat de les pistes per Setmana Santa.

El vent ha estat l'altre protagonista de la jornada a l'Alt Pirineu. Perill moderat indicaven els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya, amb ratxes de vent que s'han fet notar a partir de les 12 del migdia i que continuaran fins aquesta nit de dimarts. Tot plegat acompanyat d'una temperatura força baixa: 2,5 graus negatius de mínima a l'aeròdrom de Das i 11 sota zero a la Tosa d'Alp i al Malniu, a més de 2000 metres d'alçada.

El transport escolar ha funcionat amb normalitat a Cerdanya. A l'Alt Urgell, afectació ha estat mínima, amb només incidències en tres línies i cinc alumnes afectats.

De cares als propers dies, baixaran les temperatures i hi hauran ratxes de vent intenses la matinada de dimecres. Ambient més aviat d'hivern almenys fins al cap de setmana, quan es creuaran diversos fronts que podrien deixar noves precipitacions al Pirineu.

El Pirineu avui