Des d'aquest dimarts i fins divendres i de dilluns a dimecres de la setmana que ve la circulació de vehicles a la plaça Barcelona de Puigcerdà quedarà restringida degut a les obres de remodelació que s'hi estan portant a terme. Des de l'ajuntament han explicat que es tracta d'una mesura necessària per poder enllestir els treballs en aquest punt, després d'un hivern rigorós que ha dificultat les feines a l'exterior. De fet, l'equip de govern preveu que les obres a la plaça finalitzin el proper dimecres 28 de març, just abans dels dies de Setmana Santa amb més ocupació turística.

Els conductors que durant aquests dies vulguin accedir al nucli històric i comercial de Puigcerdà hauran de tenir en compte que tant la plaça Barcelona com els carrers adjacents, Avinguda Pons i Guasch, rambla Josep Maria Martí o la part superior del carrer Coronel Molera, estan tallats al trànsit. Des del consistori han senyalitzat les rutes alternatives per arribar i sortir del centre de la vila tant en vehicle privat com en autobús o taxi i han recordat que la millora manera d'accedir-hi és per Escoles Pies i després agafar el carrer Querol o el carrer Alfons I.

Igualment, a l'avinguda Pons i Guasch i al carrer Casino només hi podran accedir els veïns amb gual.

El projecte de remodelació de la plaça Barcelona contempla eixamplar les voreres, soterrar el cablejat elèctric, millorar la il·luminació, eliminar les barreres arquitectòniques i crear una nova una illa on s’hi plantarà vegetació i una font, que s'instal·larà més endavant.

Recordem que els treballs van començar el passat mes de setembre per complir amb els terminis d’execució establerts per la Generalitat, que és qui finançarà la remodelació de la plaça a través dels Plans de Foment Territorial del Turisme. El cost de l’obra serà finalment de 337.000 euros.

Parlen al vídeo: ALBERT CASAS, REGIDOR MOBILITAT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui