L'executiu no rebaixarà finalment de 5 a 4 anys el contracte mínim d'arrendament. Així ho ha assegurat el ministre Xavier Espot en la sessió del Consell General de control al Govern, on ha dit que la situació dels lloguers és preocupant. Des de l'oposició s'ha demanat més concreció en les mesures per pal·liar els problemes per accedir al lloguer.
Xavier Espot ha assegurat que la situació dels lloguers "ha anat derivant cap a una situació preocupant" i ha anunciat que en un mes s'entrarà a tràmit una llei òmnibus per pal·liar-la. D'entrada, ja desestima la possibilitat de rebaixar de 5 a 4 anys el contracte mínim de lloguer. "Creiem que potser no és el moment de rebaixar la durada mínima dels contractes d'arrendament".

Pere López, president suplent del grup mixt i conseller del PS, ha criticat la política del Govern. Diu que "no és seriós que anunciïn mesures, que les vagin modificant i modulant, que un dia diguin una cosa i un altre dia una altra, i que davant una problemàtica tan important s'exclogui l'oposició". El conseller general d'Unió Laurediana-independents de la Massana al grup mixt, Joan Carles Camp, considera que no s'ha de penalitzar els inversors que posin pisos al mercat. El conseller d'SDP al grup mixt, Víctor Naudi, recomana algunes iniciatives, com més garanties en cas de possibles desperfectes perquè "això fa que molts propietaris siguin reticents".

Entre les mesures que l'executiu preveu hi ha la de gravar els pisos buit sense justificació.

Parlen al vídeo: : XAVIER ESPOT, MINISTRE AFERS SOCIALS - PERE LÓPEZ, CONSELLER PS - JOAN CARLES CAMP, CONSELLER UNIÓ LAUREDIANA - VÍCTOR NAUDI, CONSELLER SDP

El Pirineu avui