Aquest diumenge, 18 de març, al migdia torna la calçotada popular a la Plaça del Poble, un dels actes que s’emmarca en l’agermanament entre Andorra la Vella i Valls iniciat l’any 1967. Per a la jornada, els membres de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, amb la col·laboració dels Escudellaires d’Andorra la Vella, prepararan des de primera hora del matí unes 6.000 unitats de calçots (600 racions) que es començaran a repartir a partir de les 13 hores.

Les racions de calçots aniran acompanyades amb una terrina de salsa romesco, un pam de botifarra sense gluten ni lactosa, una llesca de pa, vins DO Tarragona i un pitet commemoratiu de la jornada.

Els tiquets per participar a la calçotada es vendran a un preu de 7 euros.
A la diada també participarà una delegació de l’ajuntament de Valls.

Els actes d’agermanament entre Andorra la Vella i Valls inclouen un intercanvi gastronòmic entre les dues localitats. Així, de manera rotatòria, un any la parròquia acull la calçotada i el següent, la ciutat tarragonina una escudellada a càrrec de la Confraria d’Escudellaires.

La relació entre la parròquia i Valls va començar a mitjans dels anys 60 arran de l’interès dels sectors gastronòmics i de l’hoteleria per promocionar-se i establir intercanvis.
El 1967 es va signar el protocol d’agermanament entre les dues ciutats: Pere Canturri i Joan Sasplugas, en representació del Comú d’Andorra la Vella, i Romà Galimany, alcalde de Valls en aquell moment.

Parlen al vídeo: MAITE PERAL, COMERCIANT

El Pirineu avui