Els grups d’Esquerra Republicana i la CUP a l’ajuntament de la Seu d’Urgell han apressat a l’equip de govern que comenci a aplicar ja el pla d’Igualtat d’oportunitats al consistori. Aquest es va aprovar a finals de l’any 2015 amb l’objectiu principal d’evitar la discriminació de les treballadores del consistori per raó de gènere. Tots dos grups han recordat que fa mesos que la qüestió està sobre la taula i no entenen perquè no s’aplica.

Per la seva banda, des de l’equip de govern han deixat clar que moltes de les coses que contempla el pla d’igualtat ja s’aplicaven i se segueixen aplicant.

Recordem que l’objectiu d’aquest pla és reduir les desigualtats que puguin existir en l'àmbit laboral, sobretot en l'aspecte retributiu. També preveu el foment de la conciliació de la vida laboral i familiar i personal dels treballadors i treballadores. A banda, insta a l’administració a lluitar contra la violència envers les dones.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - PAU LOZANO, PORTAVU CUP - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui