Organyà s’ha convertit aquests dies en l’epicentre altpirinenc de l’art i la cultura, gràcies a la segona edició del Rock the mountains. 33 joves vinguts de 6 països europeus intercanvien experiències a nivell artístic i cultural, en una activitat que enguany arriba a la segona edició, i que es va iniciar fa dos anys. L’objectiu, justament, és posar en contacte a joves artistes d’arreu del continent, per tal que s’enriqueixin mútuament.

A banda, l’experiència també permet donar a conèixer l’entorn pirinenc a aquests joves europeus, i els fa interactuar amb els veïns d’Organyà. Així, l’intercanvi, que s’emmarca en el projecte Erasumus, acabarà amb un concert conjunt dissabte a la tarda a Organyà. Els participants estrangers s’han mostrat molt satisfets amb l’experiència pirinenca, mentre que els catalans, alguns d’ells alturgellencs, han remarcat el valor que té.

Entre els 33 participants hi ha 8 catalans i la resta venen de Bulgària, Ucraïna, Geòrgia, Itàlia i Irlanda.

Parlen al vídeo: JOEL PLA, ORGANITZADOR “ROCK THE MOUNTAINS” - MELISSA ABIS, FOTÒGRAFA DE SARDENYA -
ÀNGEL BELLERA, MÚSIC DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui