Prop de 800 persones s'han aplegat a la plaça del Consell i davant l'edifici del Govern per protestar contra la manca de diàleg de l'executiu en la reforma de la funció pública. La vaga de funcionaris ha deixat imatges espectaculars com l'ocupació del servei de Tràmits.
El portaveu de la plataforma sindicat, Gabriel Ubach, assegura que "Antoni Martí s'ha equivocat". Afegeix que "en tota negociació hi ha d'haver un estira i arronsa, però no es poden imposar de mala manera les condicions de les majories absolutes". Demana la dimissió del Govern: "Hem començat a recollir signatures i ara no ens para ningú".
Crits i xiulets per acompanyar el cap de Govern i els ministres en la pausa de la sessió del Consell General. Minuts després s'han llegit manifestos que posaven en relleu la manca de diàleg del Govern, l'esperit de lluita i la solidaritat entre tota la funció pública. Un dels col·lectius més bolcats amb la vaga ha estat el professorat. El president del Sindicat d'Ensenyament Públic, David Garcia, assegura que "no és una vaga dels funcionaris, és una vaga de país i suposa un abans i un després".
La vaga s'ha iniciat aquest matí a la frontera del riu Runer amb la presència de mig miler de persones que han aturat el trànsit cada cinc minuts mentre els duaners feien vaga de zel. La representant del sindicat policial CFPA, Lara Vilamala, considera que "ha quedat demostrat que tots estem en contra de la llei", Assegura que "molt personal eventual ha tingut por de venir" i denuncia "amenaces i pressió de comandaments a primera hora". "Tot i això mireu els que som", ha afegit.
Els actes han tingut continuïtat aquesta tarda i és previst que demà es mantinguin les mobilitzacions amb la incorporació dels funcionaris de la justícia

Parlen al vídeo: GABRIEL UBACH, PLATAFORMA SINDICAL - DAVID GARCIA, SINDICAT D’ENSENYAMENT - LARA VILAMALA, SINDICAT POLICIAL

El Pirineu avui