National Geographic ha tornat a reconèixer Kilian Jornet amb el premi “aventurer de l’any” pel seu doble ascens a l’Everest en solitari, sense oxigen ni cordes fixes. El ceretà ja va obtenir aquest reconeixement l’any 2014 i enguany el comparteix amb altres aventurers com l’escalador Alex Honnold, la surfista Emi Koch, el ciclista de muntanya Rajesh Magar o l’ultramaratoniana Mirna Valerio, així com amb els fotògrafs Cristina Mittermeier i Paul Nicklen.
En aquest sentit Jornet s’ha mostrat molt content de tornar a rebre aquest premi que reconeix activitats d’aventura arreu del món, remarcant que compartir-lo amb aquests altres esportistes, els quals admira, fa el premi més especial i ajuda a que més gent pugui conèixer els esports que practiquen.
Per altra banda Jornet competeix des d'aquest dimecres i fins dissabte a la Pierra Menta, una de les curses més importants del calendari i puntuable pel circuit “Grande Course”. Jornet, que en aquesta ocasió fa equip amb l’austríac Jakob Herrmann, s’ha imposat en aquesta prova en fins a 4 ocasions i parteix com a favorit al capdamunt del podi.
La Pierra Menta compta amb la participació de més 300 parelles que han de superar un desnivell acumulat de 10mil metres positius durant les quatre etapes de les que consta la prova.

El Pirineu avui