El Departament d'Ensenyament aportarà 480.000 euros de finançament per a la construcció de la nova escola de Llívia, pressupostada en 1,3 milions d'euros. A finals de 2015, l'ajuntament va decidir fer-se càrrec de la construcció del nou equipament, després d'anys de projectes i propostes que finalment no es van tirar endavant.

Ara, l'equip de govern ha aconseguit la implicació del departament i les dues administracions ja han signat un conveni de col·laboració que permetrà aixecar un nou edifici a tocar de l'actual i reformar aquest últim, amb l'objectiu de millorar les instal·lacions que necessitaven urgentment una posada al dia ja que tenen més de 60 anys.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Girona, Josep Pere Polanco, i l'equip de govern municipal han visitat aquest dimecres les aules i han trepitjat el terreny on es construirà el nou edifici. El projecte contempla un immoble de dues plantes amb sis aules de primària i la llar d'infants -que abandonaran l'antiga caserna de la guàrdia civil on són actualment- un menjador, despatxos i una sala de lectura. El nou edifici quedarà connectat amb l'actual a través d'un porxo.

Del consistori s'han mostrat satisfets de poder comptar amb la col·laboració del departament d'Ensenyament i de poder anunciar que, finalment, la nova escola Jaume I de Llívia serà ben aviat una realitat.

En el termini de 3 mesos s'haurà redactat el projecte definitiu per poder iniciar les obres aquest mateix any. S'espera que la nova escola de Llívia entri en funcionament el curs 2019-2020.

Parlen al vídeo: JOSEP PERE POLANCO, DIRECTOR SERV. TER. ENSENYAMENT GIRONA - ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui