El jutge de la Seu d’Urgell ha arxivat la causa penal oberta contra sis dels vuit professors de diversos centres educatius de la capital alturgellenca que estaven sent investigats per un delicte d’incitació a l’odi. En canvi, manté la investigació oberta contra dues professores de primària de l’escola Albert Vives. Cal recordar que al gener la fiscalia ja havia demanat que s’arxivés la causa contra els sis docents, en observar que només hi havia indicis de delicte en dues de les mestres investigades. Tots ells van declarar el passat 7 de novembre després que algunes famílies presentessin fins a 11 denúncies pel fet que s’hagués tractat la repressió policial de l’1 d’octubre a classe. En algunes denúncies s’assegurava que alguns professors havien dit a classe que la Guàrdia Civil era dolenta i pegava a la gent. Fins i tot una família denunciant havia assegurat que el seu fill havia estat víctica d’humiliacions, insults i agressions pel fet que la seva mare fos agent de la Guàrdia Civil. Segons el diari Segre, ara el següent pas serà la realització d’un segon informe pericial als cinc fills de les famílies denunciants, tal com va demanar la Fiscalia. D’aquesta manera s’intentarà determinar la veracitat de les acusacions.

El Pirineu avui