Per primera vegada el ministeri de Finances emet una moneda commemorativa d´or i una altra d´argent amb motiu dels 25 anys de la Constitució. S´han presentat juntament a una tirada de 75000 monedes de dos euros. A partir d´avui ja es poden comprar als punts de numismàtica que els sol•licitin.
Les monedes de metall noble inclouen la divisa "Virtus Unita Fortior", unes mans com a símbol de signatura i un rostre femení coronat amb fulles de roure i olivera.

La d´argent és una moneda de 5 euros que té un pes de 27 grams. Se n´han fet 10.000 peces que es vendran al major per 60 euros més IGI la unitat.

La d´or és una moneda de 50 euros, amb un pes de 6,75 grams de les quals se n´ha fet un tiratge de 3.000 per 450 euros més IGI cadascuna.

D´altra banda, s´emeten 75.000 unitats de 2 euros commemoratius d´aleació de coure, níquel i llautó amb el Monument als homes i a les dones d´Andorra, d´Emili Armengol.

El principal mercat d´aquestes monedes acostuma a ser el centre d´Europa, on hi ha una gran tradició. Amb el temps, Jordi Cinca assegura que s´ha frenat l´especulació, però des del servei d´emissió de moneda es fa un control exhaustiu.

Parlen al vídeo: Jordi Cinca, Ministre de Finances

El Pirineu avui