L’ajuntament de la Seu d’Urgell farà un seguit de demandes a la Generalitat per tal de millorar el servei de transport públic per carretera. L’equip de govern i el grup de Compromís per la Seu han acordat un seguit de propostes, després que el principal grup de l’oposició presentés una moció per demanar millores en aquest sentit. D’una banda amb la pressió de l’ajuntament s’ha aconseguit que l’empresa ALSA reservi dos autobusos en el servei directe entre Barcelona i la Seu per si el primer s’omple. Ho ha fet arran de la queixa d’una usuària, que fa uns dies va haver d’agafar l’auobús que passa per Ponts ja que en el directe no hi havia lloc. De l’altra, s’ha acordat que en un mes l’ajuntament farà unes demandes concretes de millores.

Pel que fa a la demanda de Compromís per la Seu de demanar que els autobusos que fan el servei directe entre Andorra, Lleida i Barcelona s’aturin a la Seu, Batalla ha indicat que això no depèn de la Generalitat.
Tot i això, miraran com ho poden fer per tal que els governs espanyol i andorrà avaluin aquesta qüestió. En tot cas, des de Compromís s’han mostrat satisfets de l’acord global.

Una proposta que ha comptat amb el vot favorable dels altres dos grups de l’oposició.

Cal dir que la moció també demana que no es distingeixi entre els passatgers amb bitllet senzill o amb abonament a l'hora de tenir preferència per entrar, i que s'entri segons l'ordre d'arribada. Sobre aquesta qüestió, Batalla ha remarcat que l'agilitat, les connexions i el preu milloraran quan es consolidi el projecte T-Mobilitat.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - PAU LOZANO, PORTAVEU CUP

El Pirineu avui