El fins ara portaveu del grup d’Esquerra Republicana al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Francesc Viaplana, deixarà l’acta de conseller comarcal i el substituirà Margarida Espunyes. Amb aquest canvi, a més, el portaveu del grup comarcal passarà a ser el Conseller d’Organyà, Sergi Parramon. Tal com ha explicat la formació en un comunicat, Viaplana ha cregut convenient no acumular càrrecs, després que el passat 21 de desembre fos escollit diputat al Parlament de Catalunya, i que a l’hora és regidor a l’Ajuntament de la Seu. Així, assegura que vol donar pas a altres persones i per tal que hi hagi una representació més plural i diversa. En aquest sentit, ha indicat que “per exercir qualsevol càrrec polític es requereix temps per dedicar-s'hi i així fer una bona feina”. La seva substitució, per part de Margarida Espunyes, de Fígols i Alinyà, es realitzarà presumiblement durant la celebració del proper ple ordinari previst per al mes d’abril, on la nova consellera hi prendrà possessió.

El Pirineu avui