Preocupació de l´Associació Andorrana Contra el Càncer pel retard en l´entrada en funcionament del servei de radioteràpia al país. El seu president considera que s´ha perdut un any i que el projecte passa per un moment d´incertesa inquietant.
Per a Assandca el projecte per dotar el Principat d´un servei de radioteràpia que permeti als malalts no haver de desplaçar-se a Barcelona no perilla però es troba encallat des de fa un any. A més, temen que a tocar del final del mandat, el projecte es pugui endarrerir encara més.
Tall
Per les informacions de les quals disposen el Govern hauria tancat un acord verbal amb el Ministeri de Sanitat espanyol per compartir la unitat de radioteràpia amb altres zones dels Pirineus. Ara mateix, però, el principal entrebanc a superar, després de diverses vicissituds com el vet a l´Institut Oncològic Baselga, és determinar d´una vegada qui i com prestarà el servei.

Malgrat que Assandca voldria que tot hagués anat molt més ràpid es declaren optimistes perquè creuen que el Govern ja no es pot fer enrere en el seu compromís.

Cada mes Assandca assumeix els aproximadament 2.500 euros que costen els desplaçaments a Barcelona dels andorrans que requereixen sessions de radioteràpia. La xifra és d´entre 80 i 100 viatges mensuals

Parlen al vídeo: Josep Saravia, President ASSANDCA

El Pirineu avui