Les obres de remodelació de la plaça Barcelona finalitzaran aquesta primavera. Ho ha confirmat a aquest mitjà l'alcalde de la vila, Albert Piñeira, qui ha assegurat que abans de la temporada turística estival la plaça ja lluirà la seva nova cara. Després que els treballs no poguessin avançar massa durant l'hivern degut a les baixes temperatures i a la presència de neu i gel, aquests dies el consistori accelera les obres en aquest punt neuràlgic de Puigcerdà.

A banda d'eixamplar les voreres, soterrar el cablejat elèctric, millorar la il·luminació o eliminar les barreres arquitectòniques, la nova plaça comptarà amb una illa on s'hi plantarà vegetació i, més endavant, s'hi col·locarà una font que dissenyarà l'escultor Ernest Altés i Albert Tapies, de Puigcerdà.
Recordem que l'actuació va començar el passat mes de setembre, una de les èpoques on es concentra el major nombre d'actuacions a l'espai públic degut a les condicions climatològiques, juntament amb la primavera. Des del consistori han recordat que es va optar per iniciar els treballs a la tardor per complir amb els terminis d'execució establerts per la Generalitat, que és qui finançarà la remodelació de la plaça a través dels Plans de Foment Territorial del Turisme.
Durant els episodis de neu i fred on ha estat impossible avançar amb els treballs, l'ajuntament ha hagut de fer-se càrrec de les tasques de tapar els forats que s'originaven al terra, una feina que, segons s'ha queixat l'equip de govern, hauria d'haver portat a terme l'empresa adjudicataria.
El cost de l’obra serà finalment d'uns 340.000 euros que, com ja hem dit, finançarà la Generalitat.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui